Festival urbanog plesa „Kings of Style“ održava se u Zagrebu se od 29. travnja do 3. svibnja. U SD Trešnjevka, koja je svim ljubiteljima sporta poznatija kao popularna Kutija šibica održat će se od 1.- 3. svibnja i 2. otvoreni kup Hrvatske u street plesovima „Kings of Style“ u organizaciji Atomic Dance Factory-ja i Hrvatskog show dance saveza.

Zagreb opet postaje središtem urbane plesne scene u regiji. Dolaze nam gosti iz svih susjednih zemalja. „Kings of Style” je počeo kao natjecanje i u samo godinu dana smo ga uspjeli dignuti na razinu festivala. Ovo je definitivno najveće hrvatsko urbano – plesno događanje. 5 dana natjecanja, radionica, partija, čage i dobre vibre. Sve se bojim kakav nas tulum čeka idući tjedan. Sve je spremno i jako mi je drago da nam dolaze Žiga i Miha iz Artifexa. Evo baš su se prošli tjedan vratili sa World of Dance France, gdje su odradili odličan show i pokazali znanje. Ika, koju već svi u Hrvatskoj obožavaju, dolazi sa dancehall radionicama nakon 2 mjeseca provedena na Jamajci. Svi smo nabrijani i jedva čekamo da krene – istaknuo je Saša Krnetić, voditelj  i glavni koreograf ADF-a.

Očekuje se više od 800 natjecatelja u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, koji se bore za medalje u hip hopu, break dance-u, street showu, disco dance-u i poppingu. U sklopu programa, organizatori najavljuju i slovensku plesnu atrakciju, svjetske i europske prvake grupu Artifex Crew  predvođene Žigom Mlakarom i Mihom Furlanom.

„Kings of Style“ je natjecanje otvorenog tipa, što znači da se mogu prijaviti i skupine i plesači koji nisu članovi Hrvatskog show dance saveza (HSDS). U tri dana natjecanja, sudionici će plesati u kategorijama pojedinki i pojedinaca, parova, malih grupa, timova i formacija.

Čast mi je i sretna sam što mogu rukovoditi ovom plesnom organizacijom koja svojim djelovanjem jača hrvatsku amatersku plesnu scenu te rađa buduće naraštaje velikih plesača.Kada ulični ples stavite u striktne natjecateljske propozicije dobijete atraktivne i zahtjevne izvedbe kojima je prethodilo višemjesečno treniranje – kazala je predsjednica Hrvatskog show dance Saveza Ines Mamić.