Svi ljubitelji plesa i plesači koji će se sljedeći vikend naći u Zagrebu pozvani su da navrate na uzbudljivo plesno događanje pod nazivom „Kings of Style“ u organizaciji plesne skupine Atomic Dance Factory. Ovo urbano plesno natjecanje održava se 8. travnja u SD Trešnjevka, svim ljubiteljima sporta poznatijoj kao popularna Kutija šibica.

„Kings of Style“ prometnuo se u najveći urbani plesni festival u regiji a po jubilarni peti puta okuplja najveći broj plesača do sada.  Među 1000 prijavljenih plesača su najbolje hrvatske urbane plesne grupe  te brojne plesne skupine iz cijele regije a posebno susjedne Slovenije, iz koje nam dolaze ponajbolji svjetski  hip hop plesači.  Najpoznatiji među njima su članovi grupe Artifex Crew,  svjetski i europski prvaci u hip hopu:

Volimo doći u Hrvatsku i Zagreb, volimo „Kings of style“, mi smo tu od samih početaka. Ovdje ima jako puno dobrih plesača, s nekima od njih smo s godinama postali i dobri prijatelji “, istaknuo je jedan od voditelja slovenske plesne atrakcije Miha Furlan te dodao:

 „Na samom natjecanju se od plesača očekuje uvježbanost, tehnika, inovativan pristup plesu i scenskom nastupu što svim prisutnima obećava pravu glazbeno-plesnu poslasticu. Slovenski plesni klubovi su pokazali veliko zanimanje za ovaj Festival i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na ovom terenu“.

 Dodajmo da će sve plesne skupine svoje vještine pokazati u street dance koreografijama a za titulu najboljih bore se djeca, juniori i seniori u kategorijama timova i velikih timova.

Natjecanje svoju originalnost i atraktivnost temelji na specifičnom sustavu ocjenjivanja, stvorenom od strane najistaknutijih plesača i koreografa u regiji.

 Ugodno smo iznenađeni brojem prijavljenih domaćih i stranih plesača, njihova raznolikost najavljuje sjajnu konkurenciju i siguran sam da će svi pokazati najbolje od sebe. Publiku očekuje pravi plesni spektakl“, izjavio je u ime organizatora Saša Krnetić, ujedno glavni voditelj i koreograf plesne skupine Atomic Dance Factory.