Hrvatski show dance Savez ovu natjecateljsku sezonu započinje kvalifikacijskim turnirom u street plesovima u SD Poljud, koji će se održati u Splitu od 28. veljače do 1. ožujka u organizaciji plesnog kluba D’N’F iz Splita, a očekuje se oko 600 natjecatelja svih dobnih skupina (mini kadeti, kadeti, juniori i seniori). Svi oni pokušat će se kvalificirati na Državno prvenstvo i to u plesnim disciplinama hip hopa, break dance-a, poppinga, disco dance-a i street showa.

U svojim aktivnostima na natjecanjima oni podliježu striktnim natjecateljskim propozicijama, a istovremeno pokazuju kreativnu stranu svoje aktivnosti, što je jedan fenomenalan spoj i izazov’, istaknula je Ines Mamić, predsjednica Hrvatskog show dance Saveza.

Nakon Splita, zaplesat će i Zagreb i to čak dva puta ove godine. Krajem ožujka, u organizaciji PK Modus, održat će se kvalifikacijski turnir u umjetničkim i parovnim plesovima, nakon čega slijedi kvalifikacijski turnir za ulične plesove u svibnju pod vodstvom Atomic Dance Factory-a.

Velika završnica natjecateljske plesne sezone bit će na Rabu od 18. – 22. lipnja gdje će se održati petodnevno Prvenstvo Hrvatske za najbolje plesače Hrvatske u uličnim, umjetničkim i parovnim plesovima u organizaciji PK Megablast.

ZANIMLJIVOSTI O HSDS-u

HSDS je nacionalni plesni savez osnovan 1993. godine u Umagu i danas broji gotovo 1600 registriranih plesača, odnosno 23 plesne udruge kao članice Saveza i to iz Zagreba, Velike Gorice, Splita, Dubrovnika i Osijeka. Cilj mu je razvoj plesa kao sporta i umjetnosti na području Hrvatske te u svome djelovanju njeguje ulične (hip hop, break, poping,disco, street show), umjetničke (show, step, jazz , modern) i parovne plesove(salsa, bachata, disco fox, argentina tango).