Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz  ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Niverrea za Svjetski dan plesa.

Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Povodom Svjetskog dana plesa i članovi Atomic Dance Factoryja  su zaplesali sa štićenicima zagrebačkog doma za starije i nemoćne osobe ‘Sveti Josip’ i tako im uljepšali kišno prijepodne. U plesnjaku koji se spontano dogodio nakon nastupa, čak su i najstariji štićenici Doma pokazali svoje plesne korake i pokazali kako je mladost u srcu a ne u godinama.

Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb osnovan je 1989. godine kao javna ustanova za obavljanje socijalnih usluga odraslim osobama (starijim osobama), na adresi Dunjevac 17. Osnivačka prava nad Domom ima Grad Zagreb a smješten je u zapadnom dijelu Zagreba, na Kajfešovom brijegu, u blizini kliničke bolnice Sveti Duh.

RTL prilog događanja pogledajte ovdje: 
http://www.vijesti.rtl.hr/video/zabava/99664/sticenike-doma-za-starije-raspl
esali-profesionalni-plesaci/

a snimku cijelog nastupa pogledajte ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=D8g_EZ3m87k